Contacten met de locale overheid

Posted in Featured

Zoals in sommige TV programma’s is te zien, kunnen lokale overheden soms een groot obstakel zijn in de ontwikkeling van uw project. Als u de taal niet machtig bent, dan kunt u maar zo over een regel of bepaling heen lezen wat van grote invloed kan zijn op de voortgang van uw plannen.

In Frankrijk wordt de bouwvergunning formeel afgegeven door de gemeente maar wordt in feite op departementaal niveau ambtelijk afgehandeld. Als het gemeentebestuur positief tegenover een bouwaanvraag staat, wordt het dossier doorgestuurd naar de departementale overheid. Als het daarentegen afwijzend reageert, zult u geen bouwvergunning krijgen. Vroegtijdig contact met de gemeente kan een negatieve reactie voorkomen.

Architectenbureau APART heeft tientallen jaren ervaring met de Franse regelgeving, beheerst vanzelfsprekend de Franse taal uitstekend en kan u doeltreffend begeleiden bij de contacten met uw gemeente en zonodig bemiddelen.

Neem geen risico en laat ons u assisteren!

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte!