Na de vergunning…

Posted in Featured

In Frankrijk hoeft u niet voorafgaand aan het verkrijgen van de vergunning leges te betalen. Wel worden er belastingen en heffingen geheven na het verkrijgen van de bouwvergunnig. Deze moeten voldaan worden vanaf het tweede jaar van de verlening van de vergunning en kan in termijnen worden betaald.

Ook als u eventueel na het verkrijgen van de bouwvergunning zou afzien van de daadwerkelijk bouw, zijn deze betalingen verplicht. Alleen als u officieel de annulering van uw bouwvergunning aanvraagt, kunt u vrijstelling van leges verkrijgen.

Tot slot dient u te weten dat u als opdrachtgever verplicht bent een verzekering af te sluiten voor algemene dekking van bouwrisico’s tot aan het einde van de 10-jarige bouwgarantietermijn. Dit heet een “assurance domages ouvrages”. Deze verzekering is niet gemakkelijk te verkrijgen en wordt in het geval van particuliere bouw vaak niet aangevraagd, hoewel het theoretisch verplicht is. Om deze verzekering te kunnen verkrijgen, dienen alle aannemers en onderaannemers van tevoren bekend te zijn, hun contracten ondertekend en moeten zij zelf hun eigen verzekeringsbewijs overleggen.

Of u nu een nieuwe vergunning wilt aanvragen, problemen heeft met de al ingediende stukken of met het invullen van de fiscale documenten na het verkrijgen van de bouwvergunning, dan staat architectenbureau APART u met raad en daad ter zijde.

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte!